Razredne jaslice

Razredi so pred božičem pripravili in tudi predstavili vsak svoje jaslice.

9. A: “V razredu smo se pogovarjali, kakšne jaslice bi imeli, in prišli smo na idejo piškotnih. Sestavine medenjakov so v piškotih povezane kot naš razred in sladki kot vsak posameznik 9. a. Vsak je del sebe prispeval k razrednim jaslicam. Med izdelavo je bilo malo zapletov, a smo stopili skupaj in jih dokončali. Kot razred. Zdaj so tukaj razstavljene, da prinašajo luč v naša srca. Vesel božič!”

8. B: “V duhu tega časa smo tudi mi svoje jaslice prilagodili koronavirusu. Pripravili smo video srečanje. Na enem smo skupaj s svetom, na drugem pa z jaslicami in z Jezusom. Ponazarjajo tudi letošnje geslo – se sliš’mo. Kadar ne bi hoteli poslušati drugih, bi lahko enostavno izklopili zvok. Mi pa raje, sploh v teh mesecih karanten in oddaljevanja, spletamo nove prijateljske vezi in krepimo stare.”

7. A: “Jaslice 7. A razreda so preproste, vendar čudovite. Izdelane so iz naravnih materialov (les, mivka, smrečje …). So dokaz, da imamo radi enostavne rešitve in da nekateri učenci radi rišejo, torej smo ustvarjalen razred. Izdelava jaslic je razred zelo povezala.”

6. A: “Jaslice 6. a razreda predstavljajo ovčke, ki so na videoklicu s sveto družino, saj smo v čudnem času, ko je veliko zaprtij in pouka na daljavo. Razmišljali pa so tudi o letošnjem geslu “Se sliš’mo?”, saj moramo, ko smo na videoklicu, poskrbeti za dobro povezavo, v pravem življenju pa za našo povezavo z Bogom. Učenci 6. a razreda vsem želijo lep božič in blagoslovljene praznike!”

6. B: “Naše jaslice so sestavljene iz različnih stavb iz različnih obdobij. Veliko vlogo predstavlja Konstantinov slavolok, ki sveti družini daje zavetje, hkrati pa povezuje obdobja pred in po Kristusu. Cesarji so gradili slavoloke ob zavzemu nekega mesta ter veličastno vstopili v mesto. Tako tudi Jezus veličastno vstopa v svet.”

 

 

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content