Romanje na praznik Telovega

Danes smo se prvič v zgodovini naše šole na praznik Telovega z devetošolci podali na romanje na kolesih.

Naš cilj je bila cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu nad Škofjo Loko. 44 devetošolcev je junaško kolesarilo in s telesom in dušo doživelo dar telesa – našega, ki se je potilo in razgibalo na kolesih, ter Gospodovega, ki se nam je podarilo v evharistični skrivnosti.
Nekaj bušk in odrgnin je pozdravil sladoled ter dobra volja učenk in učencev. Dež je poskrbel za osvežitev na poti. Kolesarsko romanje je bila svojevrstna izkušnja. Za številne je bilo teh 50 km najdaljša pot, ki so jo do sedaj prevozili s kolesom. Dolga pot se odpira v čas srednje šole in naprej v življenje. Spoznanje, da se s trudom in dobro voljo premaga vsak klanec in da po dežju vedno posije sonce, je dobra popotnica za nadaljnjo pot.
Dragi devetošolci, upamo, da boste življenje tudi naprej zajemali s polno žlico in uživali v športnem ter duhovnem življenju … (Petra & Gašper)
Prvošolci so se odpravili v Stanežiče, drugošolci na Ježico, tretješolci so obiskali Glince, četrtošolci in petošolci pa so se na ta dan peš podali v Dravlje do cerkve sv. Roka:

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Accessibility