Spodbujajo nas uspehi naših mladih pianistov

Na mednarodnem tekmovanju World Open Online Competition so naši mladi pianisti in pianistke ponovno posegli po najvišjih mestih. Spletno tekmovanje, ki velja za najstarejše tovrstno, letos prvič poteka v treh delih – spomladanskem, poletnem in jesenskem. V spomladanskem delu se ga je v sekciji za klavir udeležilo 249 tekmovalcev iz 31 držav.

Naši učenci so nastopali v različnih starostnih skupinah tekmovanja in dosegli izvrstne rezultate.

Iva Kostić (5. razred klavirja) je prejela 1. nagrado, Klara Jeromen (3. razred klavirja) pa 3. nagrado v svoji kategoriji. Mentorica učenkama je Nadja Vodišek.

Iris Ana Blažič (6. razred klavirja) je prejela 1. nagrado in je tudi absolutna zmagovalka v svoji kategoriji. Metka Penič (7. razred klavirja) je prejela 2. nagrado, Anže Sušnik (5. razred klavirja) pa 3. nagrado v svoji kategoriji. Njihova mentorica je Mateja Valič Presetnik.

Dosežki naših tekmovalcev nas v glasbeni šoli še posebej motivirajo za odgovorno, zavzeto in vztrajno delo, ki je tudi v korona časih bogato nagrajeno. Mladim pianistom in mentoricama iskreno čestitamo in želimo pogumnega ustvarjalnega duha tudi v prihodnje. »V teh časih, ko je otroke bistveno težje motivirati, sta pravi zgled vsem nam,« je ob čestitkah učiteljicama zapisal ravnatelj glasbene šole Drago Arko.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.