Športni dan za predmetno stopnjo

Učenci predmetne stopnje so imeli športni dan v torek, 14. septembra.

Športni dan 7. razredov je potekal po posebni – deset kilometrov dolgi poti, sedmošolci so se najprej napotili po t. i. Jakobovi poti proti Vipavi, potem pa se je enota neustrašnih učencev in učiteljev povzpela še na Nanos, ostali romarji pa so športni dan zaključili z igrami in prijetnim druženjem v prelepi naravi.

8. razredi so se odpravili na Golico. Dan je bil prečudovit, vsi so prispeli do koče na Golici, polovica učencev pa se je odločila, da se odpravi tudi na sam vrh.

Devetošolci smo jesenski športni dan preživeli na Veliki planini. A tja nismo šli sami: spremljal nas je pravi (nekdanji) planšar, Janov dedek g. Franc.  Ker je bila cesta do parkirišča zaprta, smo s pohodom začeli malo prej, kot je bilo predvideno. G. Franc je s piskom na planšarski rog naznanil začetek pohoda, še bolj pa smo bili veseli, ko je bil čez približno uro in pol s podobnim piskom naznanjen čas za malico. Hitrejša skupina se je povzpela do kapele Marije Snežne, ostali pa smo si privoščili nekoliko daljši odmor. Tudi pot v dolino je minila hitro in brez zapletov.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content