Sprejem prvošolcev v šolskem letu 2023/2024

Godni za pouk in nič več malčki,
na dobri poti, da nekoč ste znalčki.
Dobrodošli v naši šoli OŠ AŠ,
spoznali boste: kar znaš, to pač veljaš.

Dopoldne se je že prevesilo proti poldnevu, izza megličastih oblakov se je počasi začelo kazati sonce. Na ploščadi pred šolo se je začela nabirati množica staršev, ki so sem pospremili svoje prvošolce. Avla osnovne šole je bila svečano nared za nove učence, učiteljice so že nestrpno čakale na svoje bodoče varovance, drugošolci so urili glasilke, da s pesmijo pozdravijo svoje naslednike.

In potem se je začelo. Starši z otroki so vstopili v šolo, se posedli na stopnice v naši prijazni avli, okinčani z baloni in vzpodbudnimi gesli, ki nas spremljajo skozi celotno šolsko leto. Učiteljice prvih razredov so pripravile lutkovno igrico o ptičji družini, katere otroci se prvič odpravljajo v ptičjo šolo. Nato so drugošolci pod vodstvom Nadje Janežič zapeli pesem, namenjeno prav njihovim najmlajšim součencem. Gospa ravnateljica je predstavila učiteljski zbor, ki bo spremljal oba prva razreda in oddelek ZGNL. Končno so na oder prišli tudi tisti, ki jim je bila prireditev pravzaprav namenjena: prvošolci. Vsak drugošolec je prvošolcu, ki je stopil na podij svojega razreda, izročil svečko z njegovim imenom.

Potem je med nas prišel nadškof msgr. Stanislav Zore, ki je prvošolce prijetno nagovoril tudi z utrinki iz svojih šolskih let. Po kratkem besednem bogoslužju je blagoslovil najprej šolske torbe, potem pa tudi prvošolce, na koncu pa še njihove starše.

Skoraj je že zvonilo poldne, ko so se starši v prijetnem klepetu med sabo in z učiteljicami poslovili do ponedeljka. V ponedeljek pa zares, dragi prvošolci! Prisrčno pozdravljeni med nami!

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content