Za bolj zanimivo in interaktivno angleščino

V aprilu 2018 sem se v okviru projekta Erasmus+ udeležila enotedenskega izobraževanja za učitelje angleščine z naslovom Spice Up Your Teaching Ideas: Methodology in Practice Today. Potekalo je na Malti, v okviru organizacije Executive Training Institute Malta, od 16.–20. 4. 2018.

Vsakodnevne interaktivne delavnice s tutorko so pokrivale celo vrsto področij in metod dela za poučevanje angleščine – učni stili ter mnogotere inteligentnosti, uporaba različnih IKT orodij in lesenih palčk (»cuisenaire rods«) za poučevanje, humor in šale pri poučevanju angleščine, uporaba nareka na drugačen način, dramske tehnike v razredu, poučevanje besedišča, besednih zvez, fraz in pregovorov, uporaba mitov, zgodb in pravljic, uporaba glasbe pri poučevanju angleščine in ostale aktivnosti, ki poživijo učne ure ter motivirajo učence.

Izobraževanje je bilo interaktivno in je spodbujalo aktivno vlogo slušateljev, delo v parih in skupinah. Dobili smo veliko novih idej, učnih materialov, osvežili znanje glede nekaterih metod poučevanja angleščine, si izmenjali primere dobrih praks in stalno evalvirali naše delo ter delo tutorke.

Izobraževanje je vključevalo tudi družabni in kulturni program za slušatelje. Obiskali smo srednjeveško mesto Mdina ter glavno mesto Valetta. Obe ekskurziji sta bili strokovno vodeni, ogledali smo si glavne značilnosti ter slišali veliko zanimivega in poučnega o zgodovini Malte.

Ela Rupert, prof.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content