Zaključni izleti

V petek, 21. 6. 2019, so se šestošolci z učitelji odpravili na ogled ljubljanskih cerkva. Najprej so se ustavili pri evangeličanih, pot so nadaljevali proti pravoslavni cerkvi. Ker je bil dan vroč, so imeli odmor za sladoled, nato pa so si ogledali še tristo let staro semeniško knjižnico in ljubljansko stolnico. V šolo so se vrnili tik pred dežjem.

Četrtošolci so se podali v Vrbo, Doslovče in na Bled. V Vrbi so prisluhnili zanimivostim o Prešernu, v Doslovčah so izvedeli veliko novega o Finžgarju, na Bledu pa so uživali tako ob jezeru kot tudi v njem.

Tretješolci so se podali na Groharjevo domačijo v Sorici, kjer so uživali v glasbenem in likovnem ustvarjanju. Ob povratku so se posladkali še s sladoledom v Škofji Loki.

Prvošolci so se na končni izlet odpravili z vlakom v Radovljico. Sprehodili so se skozi mestno jedro, izdelovali sveče in se igrali v parku. Obiskali so tudi tamkajšnjo cerkev sv. Petra, kjer jih je nagovoril bodoči novomašnik Rok in jih naučil pesem o Jezusu. Dan so zaključili z okusnim sladoledom.

Sedma razreda sta se odpravila na Koroško, kjer so obiskali Krnski grad, kjer so fantje odlično odigrali obred ustoličevanja vojvod, Gospo Sveto ter vojvodski prestol na Gosposvetskem polju. V Celovcu so izvedli delavnice in imeli kosilo. Potem so se odpravili še v Minimundus. Utrujeni in polni znanja so se odpravili domov – v Ljubljano. Izlet je odlično uspel, imeli so se zelo lepo.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content