Zaključni izleti za 6.–8. razrede

Šestošolci so sporočili: danes smo doživeli prelep zaključni izlet na kolesih. Ko smo nadeli markirke, čelade in preverili nastavitve koles v uvodnem krogu na igrišču naše šole, smo se podali na pot proti toplemu izviru Straža in malo naokoli. Med kratkimi postanki na brežinah reke Save smo se zabavali in borili s komarji. Prelep sončen dan in razgibana pot nas je pripeljala na “plažo” pri kajak-kanu centru, kjer smo se združili s prijatelji iz sosednjega razreda. Družabne igre, ogled treninga naših vrhunskih kajakašev, sladoled, preskakovanje hribčkov in skrivanje ter lovljenje so nam polepšali ta izlet.
Za zaključni izlet naših letošnjih šestošolcev pa je začinilo še slikanje z olimpijskim podprvakom v kajaku na divjih vodah Petrom Kauzerjem.
Sedmošolci so ta dan prehodili pot od šole do prostora za cerkvijo v Podutiku. Tam so igrali košarko, odbojko, karte, se sprehajali okrog bajerja in klepetali. Na kratko: imeli so se prav lepo. Pred odhodom so z gospodom župnikom Markom Čižmanom zapeli še pesem in si pogledali tamkajšnjo zanimivo in sodobno cerkev. Potem so prehodili še celo pot nazaj do šole – seveda so šli po drugi poti, da je bilo bolj zanimivo.
Osmošolci so v športnem parku Žibert dopoldne preživeli ob igranju odbojke in drugih iger ob izbrani glasbi in predvsem druženju med sošolkami in sošolci. Sproščen oddih kot zaključek pestrega šolskega leta se je vsem prilegel.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content