Poletna šola Virtualna resničnost

Dobrodošli na Poletni šoli virtualne resničnosti, edinstvenem doživetju, kjer se srečujeta ustvarjalnost in tehnologija! Naša poletna šola je namenjena radovednim dijakom in dijakinjam, ki želijo raziskati čarobni svet virtualne resničnosti ter se naučiti, kako ustvariti lastne računalniške igre. Ne glede na to, ali ste začetnik ali že imate nekaj izkušenj, vas bomo popeljali skozi navdušujočo pot razvoja in programiranja v navideznem svetu.

Poletna šola bo potekala med 19. in 23. avgustom 2024 med 9.00 in 15.00. Skupaj s strokovnjaki in člani Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani boste lahko preizkusili opremo za ustvarjanje virtualne resničnosti in se naučili osnov programiranja v okolju Unity ter programirali lastno navidezno resničnostno igro. Poleg tega boste spoznali, kako uporabiti programski jezik C# za razvoj razburljivih iger.

Ciljna skupina: 1.–3. letnik srednje šole

Termin: 19.–23. 8. 2024 med 9. in 15. uro

Predznanje: Za udeležbo na poletni šoli je zaželeno osnovno predznanje programiranja (ni pa nujno). Delo bo potekalo v manjših skupinah, zato vabljeni tudi umetniško navdahnjeni dijaki, ki bi razvijali igralne scenarije ali 3D modele.

Prijava: Spletna prijavnica je dostopna tukaj. Število mest je omejeno.

Cena: prehrana 58 €, program bo financiran s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo

Delavnico izvajajo člani UL FRI: Matevž Pesek in študenti FRI

 

Izvedbo projekta oziroma delavnice v okviru Programa usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev, sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content