Fotografski natečaj FOTOVIZIJE 2017

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira Festival Vizije. Mladi fotografi lahko na natečaju sodelujete s serijo fotografij na razpisano temo. Natečaj je organiziran na državni ravni.
Za Fotovizije 2017 je razpisana tema ODTUJENOST.
Tema je povsem odprta, obravnavana je lahko iz intimnega, osebnega, globalnega, socialnega, metaforičnega, simbolnega … vidika, lahko je reportažna ali fikcijska zgodba. Pomembno je, da ustvarjalci s serijo fotografij – fotozgodbo presežejo zgolj beleženje stvarnosti.
Pogoji za sodelovanje in sistem izbora:
– k prijavi je potrebno priložiti serijo 5 – 7 fotografij na dano temo v digitalni obliki. Minimalna ločljivost (resolucija) fotografij je 300 dpi. Nosilcev organizator ne vrača.
– Izbor del bo temeljil na naslednjih kriterijih: inovativnost, ocenjuje se svežina v obravnavanju dane teme, idejna in narativna nadgradnja izhodiščnega motiva, domišljenost koncepta in pristopa k seriji fotografij – fotozgodbi. Kvaliteta izvedbe.
Prijava je možna preko spletne prijavnice, prijavnico je potrebno izpolniti najkasneje do 3. aprila 2017. Fotografije je treba poslati po običajni pošti na CD, DVD ali USB nosilcu do 3. aprila 2017 na naslov
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom Foto Vizije.
Priložen mora biti list z osnovni podatki o avtorju (ime, priimek, naslov).

Za več informacij se lahko obrnete na prof. Bernardo Podlipnik.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content