Fotografski natečaj Prebudimo Cankarja

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper ob 100. obletnici Cankarjeve smrti razpisuje Instagramov fotografski natečaj – Zgodbe v slikah. Namen natečaja je aktualizirati tematike, o katerih je pisal Ivan Cankar.

Vsak ponedeljek bo objavljena nova tematika, ki bo temeljila na Cankarjevih delih. Na tedensko tematiko se morajo navezovati tudi vaši fotografski prispevki.
Natečaj se bo zaključil v petek, 21. 12. 2018., ko bomo razglasili zmagovalca. Komisija, ki jo bo sestavila Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, bo izbrala fotografije, ki pripovedujejo najboljšo zgodbo v sliki. Najboljši prispevki bodo nagrajeni.
Za sodelovanje natančno sledite naslednjim navodilom:
  1. Sledite nam na Instagramu @knjiznicakoperoksv
  2. Objavite sliko na Instagramu in jo označite/tag s #slikanICkp
  3. V besedilo obvezno vnesite tudi @knjiznicakoperoksv
  4. Na sliki označite/tag osebo knjižnicakoperoksv
  5. Vaš profil mora biti javen, saj se prispevki z zasebnih profilov ne bodo prikazovali.
  6. Objavite lahko le eno zaporedno fotografijo in ne rafalnega posnetka.
Na ta način boste avtomatsko sodelovali v fotografskem natečaju.
Teme za vsak teden so sproti objavljene na spletni strani koprske knjižnice. Vabljeni k sodelovanju!
Zgodbe v slikah, 2. TEDEN (1. 10. 2018–7. 10. 2018)
TEMA: socialna pravičnost
DELA: Hlapec Jernej in njegova pravica (e-knjiga na portalu Biblos), Kralj na Betajnovi (e-knjiga na portalu Biblos), Za križem (celotno besedilo si lahko preberete na portalu DLIB): https://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-66M8M33Z/1ae6888d-9672-4bd0-bbed-448267ce0745/PDF
Odlomek iz dela:
»Ni lepo od tebe, gospodar, tudi od vas ni lepo, družina, ljubi moji, da mi ne privoščite kaplje vina na pogrebščini! Bog vam blagoslovi obilno, kar boste jedli in pili, nisem vam zaviden! Če ste naredili novo postavo, ubogal jo bom: mladim kruha, starcem kamen; zdravim ribo, bolnim kačo; spočitim jajce, trudnim škorpijona! Ne sodi hlapcu, da bi razdiral, kar je ustanovil gospodar!«

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content