Likovni natečaj “Osvajanje vesolja”

Slovenska znanstvena fundacija razpisuje v okviru priprav na izvedbo 23. slovenskega festivala znanosti nagradni likovni natečaj na temo “Osvajanje vesolja”.
V letu 2017 bo minilo (22. decembra) 125 let od rojstva Hermana Potočnika-Noordunga (1892-1929), vizionarja poletov in bivanja v vesolju, enega izmed pionirjev vesoljske znanosti in tehnologije globalnega pomena. V okviru počastitve visokega jubileja želijo spodbuditi mlade ustvarjalce, da izdelajo likovne stvaritve, ki bodo poklon vizionarju Noordungu, vsem znanstvenikom in inženirjem ter astronavtom za njihove dosežke pri osvajanju vesolja. Pri tem naj sodelujoči pokažejo svojo domišljijo, estetiko, sporočilnost in predvsem ustvarjalnost z izvirno kompozicijo.

Pogoji natečaja:
Vsak dijak lahko sodeluje le z enim likovnim delom v obliki risbe, grafike, slike ali manjše skulpture. Tehnika izdelave likovnega dela ter format dimenzije D2 ali D3 so prepuščene avtorjem del, priporočajo pa predvsem format A4 in A3.
Avtor naj likovno delo opremi z naslednjimi podatki na priloženem listu: ime in priimek, letnik šole, ki jo obiskuje v letu 2016/2017, polno ime šole in njen naslov, domači naslov, e-naslov; ime in
priimek mentorja in njegov e-naslov.
Rok za oddajo: 16. junij 2017!
Več informacij lahko dobite pri Bernardi Podlipnik.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content