Likovni natečaj “V odsevu”

Člani projekta V odsevu, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije, v želji, da opozorijo na škodljivost drog, ob letošnjem mednarodnem dnevu boja proti zlorabi drog in nezakonitemu prometu s prepovedanimi drogami (26. junij) razpisujejo LIKOVNI NATEČAJ z naslovom Obrazi droge: Poglej me zdaj.

K sodelovanju in ustvarjanju likovnih del na ponujeno temo vabimo vse dijake srednjih poklicnih šol in gimnazij, v pomoč ponujajo še nekaj smernic za ustvarjanje: “Uživanje drog lahko povzroči tako telesne kot tudi duševne spremembe pri posamezniku. Spremembe lahko nastopijo kmalu po vstopu droge v telo in vključujejo pregretje, odpoved srca, možgansko kap, odpoved ledvic, zastoj
dihanja, napade strahu in panike … Naša želja je, da opisano celovito predstavite z izvirnim likovnim delom.”
Sodelujete lahko z različnimi likovnimi deli (stripi, risbe, slike, kolaži …), pri čemer je velikost dela omejena na eno stran A3, če gre za strip pa na štiri sestavne enote. Uporabite lahko različne likovne tehnike (tempere, akvarel, barvice, voščenke, svinčnik, oglje …), ki jih lahko med seboj tudi kombinirate. Vsak avtor lahko na razpis prijavi le en prispevek.
Izdelke oddajte najkasneje do petka, 16. 6. 2017, prof. Bernardi Podlipnik.

Vabljeni k sodelovanju.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content