Literarni in likovni natečaj “Cankar danes”

V počastitev spomina na 100-letnico Cankarjeve smrti Cankarjeva knjižnica Vrhnika v sodelovanju z Ministrstvom RS za izobraževanje, znanost in šport razpisuje literarni in likovni natečaj za srednješolce »Cankar danes«. Z natečajem želijo pokazati, da je Cankarjevo delo še danes presenetljivo aktualno in navdihujoče za sedanje generacije učencev. Ob tem bo natečaj spodbudil dialog s slovensko literarno zgodovino ter krepil kritični odnos do sodobnosti in sveta, ki je bil tako značilen za Cankarja. Izbrane črtice in ilustracije bodo objavljene v knjižni izdaji in s tem dosegljive širšemu krogu bralcev. Izhodiščna tema natečaja je zbirka črtic Ivana Cankarja Moje življenje.
Delo naj predstavlja utrinke iz ožjega ali širšega razmisleka in premišljevanja mladih s Cankarjevimi črticami ter dialog z njegovo literaturo, osebnostjo. Kaj Cankar danes sporoča mladim in kaj bi danes Cankar govoril nam, Slovencem? Kako mladi danes gledajo na teme, ki jih je Cankar tako tenkočutno opisoval v Mojem življenju?
LITERARNI NATEČAJ: Zapis v obliki črtice, število znakov s presledki: do 8.000.
LIKOVNI NATEČAJ: Ilustracije Cankarjevih črtic naj ne bodo večje od formata A4. Ob prijavi pošljite digitaliziran dokument (skenirano) v ločljivosti 300 DPI (JPG ali PDF).

Dela oddajte Bernardi Podlipnik do 2. februarja 2018.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content