Nagradni natečaj portala Mladi hazarder za najboljši video, literarni prispevek in fotografijo

November je mesec preprečevanje zasvojenosti, med katere sodi tudi zasvojenost z igrami na srečo. V ta namen so na portalu Mladi hazarder pripravili nagradni natečaj, katerega namen je ozaveščanje mladih o tveganjih in negativnih posledicah igranja iger na srečo.

V okviru programa ozaveščanja in brezplačne pomoči mladim s težavami, ki so posledica iger na srečo, te spletni portal www.mladihazarder.si in Zavod Etnika vabita, da se prijaviš na:

NAGRADNI NATEČAJ za najboljši

  • video
  • literarni prispevek
  • fotografijo
Namen natečaja

Osnovni namen natečaja je povečati ozaveščenost mladih o tveganjih, ki jih prinaša igranje na srečo, in o možnih negativnih posledicah, ko igranje uide izpod nadzora. Z natečajem želimo aktivirati mlade, ki gojijo ljubezen do umetnosti, in jim ponuditi priložnost, da s kreativnim avtorskim prispevkom pripomorejo k boljšemu ozaveščanju mladih in celotne slovenske javnosti o tej problematiki.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavijo se lahko mladi v starosti od 15 do 29 let.

Kategorije

Video

Čeprav so za mladoletnike igre na srečo prepovedane, mladi nekatere lažje dostopne igre kljub temu igrajo. Predvsem velja to za športne stave, saj je ponekod stavne listke možno vplačevati brez preverjanja starosti. Scenarij je lahko čista fikcija, lahko pa se odločite tudi za kratek dokumentarec itd.

Dolžina filma ne sme presegati dveh (2) minut.

Filmske zvrsti: Videospot, dokumentarec, igrani film, animirani film …

Tehnične zahteve: filmi se lahko posnamejo z vsemi razpoložljivimi napravami, s katerimi je dandanes moč snemati video. To so lahko vse vrste kamer, fotoaparatov ali mobilnih telefonov. Visoka tehnična kakovost filmov je seveda dobrodošla, vendar pa bodo v pri ocenjevanju vaših izdelkov najvišje ocene dobile predvsem najboljše ideje. Video posnetke nam pošljite preko platform Wetransfer, Wesendit, preko Dropboxa ali s pomočjo drugih platform za pošiljanje datotek večjega formata.

Literarni prispevek: zgodba ali pesem

Najboljši rezultat bo dal pristop, pri katerem avtor ne bo iskal resnične zgodbe, ampak bo sestavil pesem ali zgodbo, ki je plod domišljije oz. čista fikcija.

Fotografija

Skušajte biti čimbolj izvirni in poučni. Lahko ste tudi duhoviti, toliko bolje! Razmišljajte o tem in razvijajte idejo.

Nagrade

V vsaki kategoriji bomo podelili po eno praktično nagrado. Dobil jo bo izdelek, ki ga bo med vsemi prispelimi avtorskimi deli v njegovi kategoriji komisija ocenila kot najboljšega.

  • Nagrada za najboljši video: JBL CHARGE 4 prenosni zvočnik
  • Nagrada za najboljši literarni prispevek: knjiga prejemnika Nobelove nagrade za literaturo po lastnem izboru
  • Nagrada za naj fotografijo: pomnilniška kartica ali USB ključek 32 GB
Pravice

Organizator natečaja Zavod Etnika ima pravico vse nagrajene izdelke javno objavljati oz. jih uporabljati za potrebe ozaveščanja. Tudi avtorji imajo pravico objaviti svoje izdelke.

Rok za prijavo

Nagradni natečaj se zaključi v sredo, 15. decembra 2021. To je zadnji dan, ko boste še lahko odposlali izdelek z vašim avtorskim delom. Hkrati boste morali poslati še prijavo oz. spremni e-mail na naslov: [email protected], v katerem boste navedli vaše osnovne kontaktne podatke (ime in priimek, kraj bivanja, e-mail naslov) ter s katerim avtorskim delom sodelujete na natečaju. V primeru pošiljanja fotografije, zgodbe ali pesmi bo dovolj, če vašo prijavo in izdelek pošljete le po e-pošti.

Razglasitev nagrajencev

Predstavitev avtorskih izdelkov in razglasitev nagrajencev bo objavljena v nekaj dneh po končanem nagradnem natečaju, objavili jo bomo na portalu za iskanje anonimne in brezplačne pomoči Mladi hazarder.

 

Nagradni natečaj portala Mladi hazarder za najboljši video, literarni prispevek in fotografijo

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content