Nagradni natečaj “Raziskovalec – varuh kulturne dediščine”

Konzorcijski partnerji Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer in Zveza prijateljev mladine Maribor v okviru Evropske noči raziskovalcev 2018 razpisujejo literarni in likovni natečaj Raziskovalec – varuh kulturne dediščine.

Na ta način želijo spodbuditi mlade, da preko zanimivih tem razmišljate o poklicu raziskovalca in sodelujete z vam najbližjo obliko izražanja. Mlade vabijo h kreativnemu razmišljanju o poklicu raziskovalca in varovanju kulturne dediščine, ki nas obdaja.

Vsak posameznik lahko sodeluje z več prispevki. Izbira tehnike oz. literarne zvrsti je poljubna; z najljubšo tehniko ponazorite, kaj je za vas kulturna dediščina, kako bi si jo kot raziskovalci trudili ohraniti. Kulturna dediščina so dobrine, podedovane iz preteklosti, pomembna je za posameznike, skupnost in družbo. Kulturne dediščine ne smemo prepustiti razpadu, propadu ali uničenju. Če cenimo našo kulturno dediščino, se zavedamo naše raznolikosti in vzpostavimo medkulturni dialog o vsem, kar nam je skupno.

Prispevke oddajte najkasneje do 20. 9. prof. Bernardi Podlipnik (svoje delo naslovite in obvezno pripišite: ime in priimek, šolo, razred ter kontakt).

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content