Natečaj “Rišem/pišem za prijatelja”

Dijaki ste vabljeni, da sodelujete na ustvarjalno-dobrodelnem natečaju, ki ga že 5. leto razpisuje Acron d.o.o.

Dijaki ste vabljeni k likovnemu ali/in literarnemu ustvarjanju na izbrano temo:

Tema natečaja Rišem za prijatelja 2021/2022:

ZNAMENITOSTI (SLOVENSKE/SVETOVNE) ali VZORCI. Tema znamenitosti bo zagotovo navdih
otrokom, ki radi potujejo in raziskujejo, spoznavajo nove kulture, zanimive naravne in arhitekturne spomenike. Tema vzorci je nekoliko bolj abstraktna in dopušča neskončne možnosti interpretacije in je primerna tudi za mlajše ustvarjalce.

Tema natečaja Pišem za prijatelja 2021/2022:
MOJ PLANET. S to temo želimo javnost ozaveščati o trajnostnih rešitvah in pomembnosti le-teh. Kako z malimi dejanji prispevamo k lepšemu planetu, čistejšemu okolju bo zanimivo brati izpod peres mladih literatov. Misli, rime, verzi, nasveti bodo krasili zvezke s to aktualno tematiko trajnostnih rešitev. Začeli bomo že pri sami izbiri pisala. Sponzor tega dela projekta so pisala Pilot, ki so narejena iz recikliranih plastenk, najdenih v našem oceanu. Vsi, ki bodo oddali literarno delo, bodo nagrajeni s tem pisalom.

Udeleženci ustvarjate likovna in literarna dela na določeno temo. Med prejetimi deli komisija izbere 30 finalnih risb, ki ustrezajo razpisnim pogojem in v njih prepozna potencial za tisk na platnice šolskih zvezkov. Finalne risbe se javno objavi in da na glasovanje na Facebook profil Office&More. Šest risb, ki v posameznih kategorijah prejmejo največ glasov, se natisne na platnice
šolskih zvezkov. Komisija izbere tudi 6 zmagovalnih literarnih del, ki se jih natisne na zadnje platnice šolskih zvezkov. Le-te se lansira v prodajo v papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More ter na spletnih straneh predvidoma v juniju 2022. Izkupiček od prodaje se podari v dobrodelne namene, in sicer sodelujočim osnovnim šolam, zmagovalcem in dobrodelnim organizacijam.

Za več informacij se obrnite na profesorico Bernardo Stenovec, ki tudi zbira vaše izdelke.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content