Natečaj za najlepše ljubezensko pismo

KD Josipine Turnograjske iz Preddvora tudi letos razpisuje za učence osnovnih in dijake srednjih šol natečaj za najboljše ljubezensko pismo, letos na temo ljubezen do narave, saj se mnogokrat  premalo zavedamo, kako dragocena je njena neokrnjenost za naše bivanje in preživetje.

Ljubezensko pismo naj obsega najmanj 800 in največ 3000 znakov (brez presledka) in je lahko napisano s pomočjo računalnika ali ročno. Lahko je pisano na različen format papirja, prav tako so barva papirja in vsi ostali dodatki izbira  avtorja pisma.

Vsebina mora biti v jedru vezana na ljubezen do domovine (lahko je vezana na sodobni čas ali starejše obdobje), pri čemer bodo glavni kriteriji pri ocenjevanju: izvirnost besedila, prvoosebni pripovedovalec, bogastvo besedišča, doživljanje osebe, ki piše, in sama celovitost besedila.

Vsak udeleženec natečaja mora na poseben list napisati svoje kontaktne podatke (ime, priimek, naslov in telefon), ki bodo služili izključno za posredovanje obvestila o prejemu nagrade, na kuverti pa naj bo pripis »NAJ LJUBEZENSKO PISMO – SŠ«

Pismo oddajte prof. Bernardi Podlipnik najkasneje do 11. septembra 2017.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content