Navodila za romanje na Brezje

V četrtek, 20. junija, bomo z dijaki 1. in 2. letnika poromali na Brezje. Preberite podrobnejša navodila.

Romanje je oblika molitve. Moli se z nogami in vsemi našimi čuti, ko opazujemo in poslušamo naravo ter sočloveka. Z romanjem iščemo mir in moč, ki izhajata iz milostnih krajev. Doživljamo, da je vse naše življenje pot k Bogu. Pred romanjem je zato pomembno, da ga osmislimo. Da vsak najde zahvalo, prošnjo oz. namen za katerega želi opraviti romanje. Le tako ga bomo lahko resnično doživeli in se nadejali njegovih sadov. Vabim vas h zbranosti, predvsem med molitvijo in sv. mašo. Med prostim časom se boste lahko tudi sami zadržali pri milostni podobi Marije Pomagaj in ji predali svoje prošnje, zahvale, priporočila …

 PEŠ 

  1. ŠKG + avtobus + peš:

Ob 2.30 se dijaki zberejo v zavodski cerkvi, nato pa se ob 2.40 z avtobusom odpeljejo proti Kranju.

  1. Peš iz Kranja (Stražišča):

Dijaki se ob 3.15 zberejo na križišču med Škofjeloško cesto in Potjo v Puškarno (Stražišče). Odhod je po prihodu avtobusa.

S seboj imejte dobro obutev – pohodniške oz. planinske čevlje, pohodniške palice (priporočene), svetilko (najbolje se obnese naglavna), primerna oblačila + rezervna oblačila (v primeru dežja ne pozabite na dežnik in/ali pelerino), SREDSTVO PROTI KLOPOM in malico.

VLAK + PEŠ

Zbor dijakov in profesorjev je ob 8.45 na železniški postaji Vižmarje. Dijaki se zberete po razredih. Prosimo vas, da na železniški postaji ne ogrožate sebe ali drugih in da upoštevate navodila profesorjev. Javite se razrednikom oz. profesorjem, ki so za vas odgovorni (prvo preverjanje).

Malico si priskrbi vsak sam.

Predviden odhod vlaka je ob 9.05. Voditelj te poti je prof. Peter Prašnikar (šolski GSM: 030/626-149).

VMESNE POSTAJE: odhod Medvode 9.11, odhod Škofja Loka 9.18, odhod Kranj 9.26, prihod na Otoče ob 9.37. Dijaki, ki vstopite na vmesnih postajah, se na Otočah javite razrednikom oz profesorjem, ki so odgovorni za vas.

Na Otočah skupaj začnete romanje s posebno romarsko molitvijo. Nato se razvije sprevod, ki ga organizira prof. Peter Prašnikar. Upoštevajte njegova navodila!

 

BREZJE:

Sveta maša se prične ob 11.30. K tej maši lahko dijaki povabite tudi svoje sorodnike. Poskrbite, da boste med mašo dostojno oblečeni.

Po maši se vsi dijaki javite profesorjem, ki so za vas odgovorni, da preverijo vašo prisotnost (drugo preverjanje).

Vlak odpelje z Otoč ob 14.10, odhod z Brezij bo zato ob 13.10.

Vlak se poleg Vižmarij ustavlja tudi na vmesnih postajah (Kranj, Škofja Loka, Medvode) in ob povratku tudi na glavni postaji v Ljubljani.

 

Vsem želim lepo romanje in srečno pot!

kaplan Marko Mohor Stegnar

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content