Nevidne niti

V šolskem letu 2019/20 bo v okviru Tedna možganov 2020, ki ga prireja društvo SiNAPSA, slovensko društvo za nevroznanost, potekal sedmi natečaj z naslovom Nevidne niti.

Letos se natečaj spogleduje s temo odnosov – kakšne vrste odnosov poznamo? Zakaj so odnosi pomembni in potrebni v našem življenju? Kakšno bi bilo življenje, če ne bi spletali odnosov s soljudmi? Kaj bo z našimi odnosi v prihodnosti in kaj se z odnosi že dogaja ob vse večjem razvoju tehnologije, socialnih omrežij in umetne inteligence? Kaj vse to pomeni za naše možgane? Do kakšnih odnosov prihaja znotraj možganov in med sestavnimi celicami možganov, kot so nevroni in glia celice?

V priponki imate navodila natečaja in kratko zgodbo, ki naj bi spodbudila vaše razmišljanje o možganih in odnosih znotraj njih ter kako odnosi v vsakdanjem življenju vplivajo na razvoj naših možganov. Osredotočite se torej na možgane – na njihovo delovanje, izgled, ali pa širšo funkcijo v družbi in prihodnosti. Bodite drzni in razmišljajte drugače, pripravite izdelek, ki bo komisijo prepričal s svojo izvirnostjo in odprl oči z razmišljanjem izven ustaljenih okvirjev.

Lahko sodelujete z individualnim ali pa skupinskim izdelkom (do 10 dijakov) v poljubni tehniki, uporabite poljubne materiale in način izdelave. Izdelki so lahko v literarni obliki, obliki risb, skulptur, fotografij, videov … Oddajte jih do 14. 2. 2020.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content