Pesniški natečaj “Duša proti telesu”

Člani projekta V odsevu, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije, so se ob svetovnem dnevu osveščanja o samopoškodovanju, ki je 1. marca, ponovno odločili spodbuditi razmišljanje in dialog o samopoškodovanju. Ker si želijo, da bi mladi imeli priložnost svoje izkušnje s samopoškodovanjem na kreativen način deliti z družbo in na takšen način prispevati k destigmatizaciji le-tega, razpisujejo pesniški natečaj z naslovom »DUŠA PROTI TELESU«.

Samopoškodovanje je namerno škodovanje lastnemu telesu, ki ljudem, ki to počnejo, predstavlja mehanizem, s katerim se spopadajo z negativnimi čustvi in lajšajo svojo čustveno stisko. To jim nudi trenutno olajšanje, ki pa mu v večini primerov sledi občutek sramu in še dodatno poglabljanje čustvene stiske, ki lahko ponovno vodi do samopoškodovalnega vedenja. Lahko bi rekli, da se duša, oziroma neka duševna stiska, obrne proti telesu in začne še njemu škodovati –od tod ime natečaja, “Duša proti telesu”.

K sodelovanju na natečaju lepo vabijo vse mlade med 14. in 26. letom. Za bolj pravično ocenjevanje bodo sodelujoči razdeljeni v tri kategorije, in sicer:

  1. srednje šole in gimnazije,
  2. študenti in
  3. mladi zaposleni (do vključno 26 let).

NE POZABITE IZPOLNITI PRIJAVNICE!
Za sodelovanje pri natečaju na spletu izpolnite prijavnico, ki jo najdete tukaj. Izpolnjena prijavnica je pogoj za sodelovanje na natečaju. V prijavnici v ustrezno okence napišite naslov pesmi ter pesem.

Vsak avtor lahko na razpis prijavi največ tri pesmi. Rok za oddajo izdelkov je 1. april 2023.

Celotno besedilo razpisa

Izjava staršev

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content