Sacred Heart University in študij v ZDA

Gostili smo Francesco De Riso iz katoliške univerze v ZDA in Katjo Cankar iz Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije.

Spoznali smo različne oblike študija v ZDA. Ga. Francesca De Riso nam je ponudila nekaj koristnih nasvetov, po katerih kriterijih izbirati univerzo v ZDA, saj jih imajo okrog 4.000. Študij v ZDA je interaktivno in praktično naravnan. Razložila nam je razliko med “College” in “University”, predstavila najbolj uporabne brskalnike za študijske programe in vpisno aplikacijo Common Application. Poleg tega pa nam je nekaj besed povedala o Sacred Heart University, iz katere prihaja. Na tej univerzi imajo okrog 8.000 študentov in velja za srednje veliko. Na univerzi je okrog 70 različnih programov. Imajo eno slovensko študentko.

Ga. Katja Cankar pa nam je predstavila različne možnosti štipendiranja, ki obstajajo v Sloveniji, saj štipendije tujih univerz ponavadi ne krijejo vseh stroškov. Ko iščemo študijske programe po državah v tujini je modro vtipkati v brskalnik “Study in…”. Društvo VTIS je društvo v tujini izobraženih Slovencev, ki z veseljem pomagajo z nasveti.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content