Srednješolski natečaj za najboljši haiku

Dijaki, vabljeni k sodelovanju na tradicionalnem srednješolskem natečaju za najboljši haiku (v slovenskem, angleškem, nemškem in španskem jeziku), ki ga organizirata Gimnazija Vič in Cankarjev dom.

Dijaki lahko sodelujete na vseh natečajih, vendar morajo biti haikuji za vsak natečaj originalni (nekdo, ki sodeluje na natečaju v slovenskem jeziku, ne more hkrati sodelovati s prevodi na natečaju v angleškem ali španskem jeziku ali obratno).

Posameznik lahko pošlje največ pet še neobjavljenih haikujev. Oblika pesmi trije verzi (po 5, 7, 5 zlogov) je priporočljiva, ni pa obvezna. Tematika je svobodna: trenutek, “slika”, podoba iz življenja srednješolcev, narave ali drugo …

Letos je pomembna novost pri sami izvedbi natečaja. Pošiljanje haikujev bo potekalo preko
Platforme projekta SKOZ, na spletnem naslovu https://platforma.skoz.si/tekmovanja/haiku/.
Rok za oddajo haikujev je od 7. novembra 2018 do 9. decembra (do 23:59) 2018. Pred oddajo haikuja je potrebna registracija na Platformi SKOZ, nato pa boste dijaki lahko izbrali tekmovanje za posamezni jezik haikuja in ga oddali.

Nekaj dodatnih navodil:

  • pesmi naj ne bodo daljše od 20 zlogov;
  • zapis naj bo enoten (če se prvi verz začne z malo začetnico, na koncu zadnjega verza praviloma ni ločila, v nasprotnem primeru pa je);
  • popravite, če vam program vsako novo vrstico začne z veliko začetnico;
  • naslovi haikujev so odveč.

Zaključna prireditev, recital in podelitev priznanj ter nagrad bo potekala v Cankarjevem domu v okviru prireditve Transgeneracije 2019.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content