4. dan (21. 2.): Toronto po turistično in po slovensko

Četrtek so naše pevke preživele v Torontu. Dopoldne so spoznavale mesto, v nadaljevanju dneva pa jih je toplo sprejela slovenska župnija, kjer so imele tudi koncert.

Vožnja do centra Toronta je danes zjutraj kar prehitro minila, saj smo druga drugi pripovedovale o družinah, ki so nas gostile prejšnjo noč. Toronto je skoraj trimilijonsko mesto in me smo si ga ogledale s 553 metrov visokega stolpa CN Tower. Sledil je ogled akvarija, nato pa sprehod po ulicah Toronta. Vreme je bilo zelo vetrovno in nikakor ni vabilo k posedanju na klopcah, to pa ni motilo našega Primoža, ki je prisedel h Glennu Gouldu, enemu najpomembnejših pianistov 20. stoletja.
Popoldne so nas pričakovali v slovenski župniji Brezmadežne s čudodelno svetinjo. Gospod župnik Tine Batič, stric naše mednarodno priznane zborovske dirigentke Martine Batič, je pripravil toplo dobrodošlico. Koncert je bil zelo dobro obiskan, saj je bil dolgo oglaševan na radiu Glas kanadskih Slovencev. Za to je poskrbela urednica radia in legendarna pevka Ansambla bratov Avsenik, gospa Marija Ahačič Pollak, ki se je koncerta tudi udeležila. Na koncertu smo posebej pozdravile tudi gospo Cveto Arhar Stojko, veliko dobrotnico zavoda. Poslušalce so posebej ganile Mrzel veter, Kaj ti je deklica, Slovenska dežela in Oj, Triglav, moj dom. Ko so z nami tiho prepevali Zdaj smo delo dokončali, smo začutile njihovo hvaležnost, da smo jim prinesle košček domovine.

Fotografije: Janez Eržen

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content