Gimnazija

Na izmenjavi v Montpellieru v Franciji

V tednu med 3. in 8. marcem 2024 poteka srečanje slovenskih in francoskih dijakov, ki sodelujejo v projektu "Art without borders / Umetnost brez meja". Prvi del projekta smo gostili na naši šoli v oktobru 2023, tokrat pa so gostitelji dijaki šole Lycée René Gosse iz mesta Clermond-l'Hérault blizu Montpelliera.

Uspeh na državnem tekmovanju Ekokviz

Državno tekmovanje Ekokviz se je odvijalo 2. februarja 2024 v Celju na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja. Udeležilo se ga je 5 dijakov iz naše šole. Preko spleta so odgovarjali na 50 vprašanj na temo energetske podnebne pismenosti. Vseh 5 dijakov se je odlično odrezalo, saj so osvojili 3 zlata in 2 srebrni priznanji.

Klavirski recital Neže Sušnik

V ponedeljek, 26. februarja, je mlada pianistka Neža Sušnik v okviru svoje projektne naloge izvedla klavirski recital, ki je v celoti napolnil Dvorano Matije Tomca in ogrel srca poslušalcev.

Naši dijaki v projektu Rastem s knjigo

Spodbujamo ljubezen do branja.

Okrogla miza o kulturni vojni

Škofijska strela, dijaški družbeno-politični krožek, je že četrtič letos napolnila knjižnico dr. Antona Breznika z vedoželjnimi dijaki in profesorji, ki so srkali vse, kar so povedali povabljeni gostje. V sredo, 14. februarja 2024, je potekal pogovor na temo kulturnega marksizma, katerega delovanje se jasno kaže v slovenskem političnem prostoru.

Izmenjava (Z)Mešanega zbora ŠKG s pevskim zborom iz gimnazije Wohlen v Švici

Končno je napočil tudi dan, ko smo se odpravili k našim švicarskim prijateljem, ki smo jih pred mesecem dni gostili na naši gimnaziji in skupaj z njimi izvedli nepozaben koncert. Sedaj je nastopil čas, da podobno zgodbo ponovimo še na njihovi šoli in svojo ustvarjalnost delimo z njihovimi dijaki, profesorji ter starši naših švicarskih gostiteljev.

Informativni dnevi 2024

Veseli smo, da so nas danes lahko ponovno obiskali učenci osnovnih šol in njihovi starši.

Gostovanje Dekliškega zbora sv. Stanislava v Stockholmu

V petek, 9. februarja 2024, se je Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije odpravil 1500 kilometrov daleč, na gostovanje v glavno mesto Švedske. Letalo je sicer zavilo najprej na jug do Beograda, a se je od tam le usmerilo na sever.

Tečaj fotografije

Po uspešno izpeljanih prvih dveh tečajih za odrasle v Zavodu sv. Stanislava z začetkom v marcu organiziramo naslednjega: tečaj fotografije. Vabljeni k prijavi.

»Šola ni lahka, ma verjetno bo, dom je super, učne malo manj.«

S temi besedami je eden od 187 letošnjih škofijcev na začetku svoje srednješolske poti na Škofijski klasični gimnaziji in v Jegličevem dijaškem domu izrazil optimizem, pa tudi skrb ob tem, kako tečejo njegovi šolski dnevi. V naslednjih vrsticah letošnji prvoletniki predstavijo svoje osebne izkušnje pri vključevanju v novo šolsko okolje.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content