Gimnazija

Rezultati spomladanskega roka mature 2024 na Škofijski klasični gimnaziji

Na Škofijski klasični gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava letos zaključuje gimnazijsko izobraževanje že 28. generacija maturantov. V maju in juniju je 139 maturantov iz petih oddelkov opravljalo maturitetne izpite. Danes ob 11. uri je bila v parku pred zavodom razglasitev rezultatov mature in podelitev maturitetnih spričeval. Maturo je uspešno opravilo 138 maturantov, kar pomeni, da je letošnji uspeh 99,3 %. Naši maturanti so na maturi dosegli povprečno 22,65 točk.

Uradne ure tajništva ŠKG in knjižnice med poletnimi počitnicami

Do 4. julija ima tajništvo Škofijske klasične gimnazije uradne ure po rednem urniku: ob delavnikih 7.30–11.00 in 13.00–14.30. Izjema sta četrtek in petek, 27. in 28. junij, ko uradnih ur ne bo.

Aktivno državljanstvo za dijake 3. letnika

V sredo, 19. junija, in četrtek, 20. junija 2024, je na Škofijski klasični gimnaziji potekal še zaključni del Aktivnega državljanstva, obveznega predmeta za vse dijake 3. letnika.

Ekskurzija malo drugače

K spominom se radi vračajo tudi dijaki prvega letnika, ki so se letos prvič kot srednješolci odpravili na raziskovanje zamejstva najprej v Trst, nato v Oglej in nazadnje še v Gradež. A v tem zapisu ne boste izvedeli veliko o omenjenih mestih, pač pa o marsičem, kar sicer ostane javnosti skrito.

Duhovne obnove 2. letnika

Šolsko leto se približuje koncu in radi se oziramo na prehojeno pot ter obujamo spomine na vse doživeto. Dijaki drugega letnika so hvaležni tudi za duhovne obnove, ki so jih preživeli s sošolci in kaplanom Petrom Čemažarjem v Libojah.

Napoved rezultatov volitev v Evropski parlament na ŠKG

V sredo, 5. junija, smo dijaki in profesorji Škofijske klasične gimnazije napovedovali rezultate volitev v Evropski parlament. Dogodek je pripravila Škofijska strela. Med odmorom je bila na hodniku postavljena stojnica, kjer so se dijaki lahko ustavili in oddali svojo napoved rezultata. Napoved so podali v odstotkih, ki jih bo po njihovo dobila posamezna stranka, s tem pa so tudi sodelovali v nagradni igri.

Obvestilo o spodnji meji točk za vpis na Škofijsko klasično gimnazijo

Obveščamo vas, da je bila po koncu 1. kroga izbirnega postopka spodnja meja za vpis na Škofijsko klasično gimnazijo 161 točk iz ocen in 155 točk iz NPZ-jev (rezultat NPZ-ja se je upošteval le pri kandidatih, ki so dosegli 161 točk).

Pevski kvartet v oddaji Obzorja duha

V nedeljo, 9. junija 2024, se je v oddaji Obzorja duha na prvem programu TV Slovenija predstavil kvartet učencev petja: Zala Kotar – sopran, Sara Trobiš – mezzosopran, Jurij Weiss – tenor in Jakob Štih – bariton iz razreda Barbare Tišler.

Sing a vision – zaključek projekta

6. junija 2024 je v Hiši EU v Ljubljani potekala zaključna prireditev projekta, na kateri so podelili nagrade za najboljši prevod, za najboljšo uglasbitev in za najboljši videospot. Naša šola je prejela dve nagradi – dve luni; luno za najboljši videospot za pesem Tvoj poljub, ki so ga ustvarili Ana Javornik, Maša Vintar, Luka Klun, Luka Ilovar in Jurij Matija Lisec (vsi iz 3. b) ter luno za najbolj aktivno šolo.

Druženje 1. a OŠAŠ in 1. a ŠKG

Družabne igre so bile naše tokratno vodilo za druženje. Res smo se imeli prijetno.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content