Gimnazija

Prevajanje – kakšna dogodivščina!

Evropski dan jezikov smo letos obeležili z zelo zanimivim predavanjem in delavnico prevajalstva, ki sta ju za nas pripravili prof. dr. Neža Pisanski Peterlin in prof. dr. Nike Kocjančič Pokorn z oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete v Ljubljani.

3. c en un viaje a España

V petek, 8. septembra 2023, smo se ob 17h popoldne odpravili na dolgo pot do težko pričakovane Španije, na katero smo se nestrpno pripravljali že celo leto. Pred nami je bila 15-urna vožnja čez Italijo in Francijo.

DEKD 2023 v Zavodu sv. Stanislava

V različnih enotah zavoda se tudi letos pridružujemo projektu Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD).

Popotni tabor 2023

Popotni tabor je posebno doživetje, ker v fizičnem naporu, dobrih ljudeh in lepoti naše domovine odkrivaš Boga. Na poti smo opremljeni le z najnujnejšimi stvarmi in kmalu ugotovimo, da ne potrebujemo veliko za zadovoljstvo duše. Dolgo in dokaj naporno pot si krajšamo z molitvijo, petjem, prijetnimi pogovori pa tudi trenutki tišine. Ti so odlična priložnost za pogovor z Bogom ali razmislek.

Tudi 3. č je bil na ekskurziji v Nemčiji

Lepote Nemčije je med 10. in 16. septembrom 2023 odkrival tudi 3. č. Prvega dne jih je najbolj očaralo mesto Rothenburg s svojimi hišami in izgledom.

Vabilo na roditeljski sestanek za starše dijakov ŠKG

Ob začetku novega šolskega leta ste starši vabljeni na roditeljski sestanek, ki bo potekal v petek, 29. septembra 2023.

S popotovanja po Grčiji

Že odkar smo se vpisali na Škofijsko klasično gimnazijo, smo nestrpno pričakovali trenutek, ko bomo na vrsti mi, da gremo v Grčijo. Ta dan je končno nastopil v soboto, 9. septembra 2023.

Dogodivščine 3. d v Nemčiji

3. d je dneve med letošnjim 9. in 15. septembrom preživel na ekskurziji po Nemčiji. Pot jih je vodila v Dachau, Augsburg, Rothenburg ob der Tauber in Weimar, najdlje so se zadržali v Berlinu, na poti nazaj proti Sloveniji pa so obiskali še München.

Državno prvenstvo v gorskem teku za srednješolce

V četrtek, 21. septembra 2023, smo se s trinajstimi dijakinjami in dijaki tradicionalno udeležili DP v gorskem teku za osnovne in srednje šole nad Smlednikom. Vreme nam je bilo kljub slabši napovedi naklonjeno, saj je trasa med tekmovanjem k sreči ostala suha.

Državno prvenstvo v plavanju za OŠ in SŠ

Neverjetni plavalci Škofijske klasične gimnazije so zavzeli oder za podelitev medalj na Državnem tekmovanju v plavanju za osnovne in srednje šole, ki se je v odvijalo 20. septembra 2023 v Ribnici.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content