Aktivni tudi poleti

20. gorskega teka na Grintovec, ki je potekal na zadnjo nedeljo v juliju, se je udeležila tudi naša letošnja maturantka Ana Bohinc in med mladinkami osvojila 3. mesto. Za njeno kategorijo je tekma štela tudi kot državno prvenstvo v teku navkreber.

Ana in njen brat Rok (naš lanski maturant) sta se tekme udeležila ob spodbudi prof. Špele Zupan, s katero so v začetku meseca opravili tudi skupen vzpon za trening.

Profesorici so zdravstvene težave žal onemogočile udeležbo na tekmi, tudi za tekmovalce pa so bile razmere na progi daleč od idealnih. Ob izredno slabem vremenu so organizatorji zaradi zagotavljanja varnosti tekmovalcev trase vseh kategorij skrajšali. Tekači, stari 20 let in več, tako niso tekli do vrha Grintovca, pač pa samo na Kokrško sedlo, kar pa je bila v danih razmerah prav tako zahtevna preizkušnja. Mladinke in mladinci, ki bi morali teči na Kokrško sedlo, so prav tako imeli nekoliko skrajšano traso.

Vseeno pa sta oba škofijca dosegla odlična rezultata. Najbolj vidno se lahko pohvali Ana, ki je med mladinkami osvojila 3. mesto, Rok pa je na svoji prvi pravi gorskotekaški tekmi zasedel odlično 49. mesto v svoji kategoriji (moški 20–39 let).

Čestitke!

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content