Brošure, ki smo jih pripravili v projektu Art Nouveau – Art Renouveau

V okviru Erasmus+ projekta Art Nouveau – Art Renouveau 2014-2017 smo dijaki in profesorji Škofijske klasične gimnazije pripravili več brošur oz. publikacij, v katerih smo predstavili značilnosti secesije v Ljubljani. Vabljeni k ogledu knjižice z nalogami “Sprehod po secesijski Ljubljani”, ki smo jo pripravili v štirih jezikih (slovenščini, angleščini, francoščini in nemščini).

Sprehod po secesijski Ljubljani

Town Trail – Secession Ljubljana

Visite Guidee du Ljubljana Art Nouveau

Jugendstil-Stadtrundgang in Ljubljana

Poleg tega smo oblikovali tudi krajšo predstavitev secesijske Ljubljane v vseh šestih jezikih sodelujočih šol (poleg že omenjenih še v bolgarščini in romunščini) ter zemljevid s predstavitvijo osmih secesijskih stavb (tudi v vseh šestih jezikih).

Art Nouveau Ljubljana SLO A Short Guide

Art Nouveau Ljubljana ENG A Short Guide

Art Nouveau Ljubljana GER A Short Guide

Art Nouveau Ljubljana FRE A Short Guide

Art Nouveau Ljubljana BG A Short Guide

Art Nouveau Ljubljana ROM A Short Guide

Ob zaključku projekta smo oblikovali obsežen spletni katalog vseh delavnic, ki so se zvrstile na izmenjavah v preteklih treh letih.

Vabljeni tudi k ogledu “pesniške zbirke“, ki so jo na izmenjavi v Ljubljani pripravili dijaki vseh sodelujočih šol – izbrali so znane pesnike z začetka 20. stoletja, njihove pesmi in jih prevedli v različne jezike.

Priložili pa smo tudi pregled ustvarjalnih delavnic (workshops), ki smo jih izvedli na mednarodni izmenjavi na naši gimnaziji konec januarja 2016.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content