Čudoviti svet metuljev

V sodelovanju z Društvom za preučevanje in ohranjanje metuljev Slovenije smo v pritličju gimnazije postavili zanimivo razstavo Čudoviti svet metuljev.

Razstava Čudoviti svet metuljev prikazuje predstavnike te skupine žuželk, ki jih v različnih življenjskih prostorih najdemo v naši domovini. Predstavljeni so dnevni in nočni metulji, njihova ogroženost, tujerodne vrste, uvodoma pa tudi zgodovina raziskovanja metuljev v Sloveniji in pomen metuljev v naravi. Obiskovalec razstave tako pri ogledu dobi strnjen in celovit pogled o raznolikosti naših metuljev, ki jih želimo v naravi ohraniti tudi za prihodnje rodove.
Društvu za proučevanje in ohranjanje metuljev Slovenije (DPOMS) se zahvaljujemo za prijazno pripravljenost, da smo lahko to zanimivo razstavo postavili na ogled tudi v našem zavodu. Na ogled vas vabimo z besedami g. Petra Glogovčana, tajnika DPOMS:
“Postavitev razstave Čudoviti svet metuljev sovpada s 4. oktobrom, ko obeležujemo god sv. Frančiška in svetovni dan živali. Sam papež Frančišek nas v okrožnici “Hvaljen, moj Gospod (Laudato si’)” vabi k skrbi za naš skupni dom, ko pravi, da je poklic varuha božjega stvarstva pomembna sestavina krepostnega življenja vsakega kristjana. Naj ogled te razstave v nas vzbudi željo in odločenost, da z majhnimi koraki v vsakdanjem življenju pripomoremo k skrbi za naš planet – tako v odnosu do bližnjega kot do narave same.”
Razstava bo na ogled do 15. oktobra.
(*avtor naslovne fotografije je Luka Šturm)

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content