Debatni turnir

Na januarskem debatnem turnirju, ki ga je že četrtič v tem šolskem letu organiziral Za in proti, zavod za kulturo dialoga, in ki je zaradi trenutnih razmer potekal online preko zooma, sta se odlično odrezala naša dijakinja Anna Butseva (1. letnik) in Jan Janša (3. letnik).

Anna se je uvrstila med 10 najboljših govorcev slovenskega turnirja in zasedla 3. mesto, ekipno pa sta Anna in Jan dosegla 5. mesto. Glede na to, da je bil to Annin prvi turnir (Janov drugi) in da sta v debatnem svetu praktično popolna novinca, je to več kot odličen rezultat.

Debaterji so se pomerili med sabo v 3 debatnih krogih, prva dva po vnaprej pripravljeni temi Ta zbor obžaluje, da se demokracijo razume kot edino legitimno obliko vladavine. (This house regrets democracy being understood as the only legitimate form of governance.), tretji krog pa z impromptu debato na temo This house regrets humanization of movie and tv villains (e. g. Joker, Walter White …).  

Vseh tekmovalcev je bilo 56 v 22 ekipah, slovenskega dela se je udeležilo 18 govorcev (8 ekip).

Dijaki debatnega krožka se skupaj z mentorico že pripravljajo na mednarodni turnir, ki se bo odvijal v mesecu marcu v Ljutomeru. 

Anni, Janu in mentorici Katarini iskrene čestitke!

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content