Dekliški zbor 1. letnika nastopil na koncertu Koroška poje

V nedeljo, 12. marca 2023, so imela dekleta 1. letnika posebno čast, da so kot povabljene gostje pod vodstvom Marjetke Kozmus in ob klavirski spremljavi Simona Prašnikarja nastopile na 51. koncertu Koroška poje, ki ga vsako leto v Celovcu organizira Krščanska kulturna zveza z avstrijske Koroške.

Poleg še ostalih zborov oz. glasbenih zasedb iz lokalnega okolja so naša dekleta kot zadnja nastopila z venčkom treh slovenskih ljudskih pesmi in venčkom zimzelenih popevk o Ljubljani ter z največjim aplavzom na celotnem koncertu navdušila do zadnjega kotička polno dvorano Doma glasbe v Celovcu.

Ob zaključku koncerta so dekleta skupaj z vsemi nastopajočimi zapela še venček slovenskih narodnih pesmi, pri čemer se jim je pri petju pridružila celotna dvorana. Dekleta so ne le z izredno čudovitim petjem, ampak tudi s svojo številčnostjo popolnoma očarala domačo koroško slovensko publiko ter visoke goste, med katerimi so bili tudi ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, predsednik Slovenske škofovske konference ter novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje in škof krške škofije Jože Marketz.

Koncert sta snemali tudi RTV Slovenija in avstrijska RTV, a tisto, kar je najpomembnejše, je to, da so naše pevke s svojim petjem polepšale dan našim slovenskim rojakom onkraj meje, ki se tudi s takšnimi dogodki trudijo ohranjati lepoto slovenskega petja v okolju, kjer je za ohranjanje slovenske identitete še toliko bolj pomembno kulturno udejstvovanje ter medsebojno povezovanje ljudi na obeh straneh meje.

Simon Feštanj

Prispevek o koncertu oz. reviji v oddaji Dober dan, Koroška (20. 3. 2023)

Posnetek drugega dela koncerta (23. 4. 2023) – nastop Dekliškega zbora 1. letnika Škofijske klasične gimnazije se začne ob (15.08)

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content