Delovno srečanje Erasmus+ projekta Small Countries, Strong Cultures

Po dolgih dveh letih je spet napočil trenutek za male narode in njihove bogate kulture. Škofijska klasična gimnazija je v okviru Erasmus+ projekta Small Countries, Strong Cultures (SCSC) gostila delovno srečanje učiteljev, ki sta se ga udeležila dva učitelja s partnerske šole Wellington School (Ayr, Škotska) in trije s Sint-Jozefscollege (Torhout, Belgija).

V četrtek in petek smo s pomočjo secesijskega vodnika (ki je nastal v enem od prejšnjih Erasmus projektov Art Noveau – Art Renoveau) temeljito prečesali center mesta, začrtali nadaljnje dejavnosti za naše dijake (vključno z jesenskimi izmenjavami!), poslušali predavanji o poučevanju preko umetnosti in o pomenu klasičnih jezikov ter klasičnosti v šolah, se spoznali s konceptom Model United Nations (MUN), nato izvedli zasedanje Varnostnega sveta Združenih narodov (in se ob tem izvrstno zabavali!), zvečer pa poslušali pretresljivo glasbeno pripoved Passio Anno Domini MMXXI našega nagrajenega sodelavca Damijana Močnika. Sobota je bila namenjena spoznavanju naravne in kulturne dediščine slovenske obale: obiskali smo Sečoveljske soline in spoznali tradicionalni postopek pridelave soli (ki ga – v malo drugačni obliki – poznajo tudi naše partnerske kulture), ter z ogledom Pirana zaokrožili naše srečanje. Veselimo se novih priložnosti za učenje in druženje in nestrpno pričakujemo obiska Škotske in Belgije v avgustu in septembru letos, kamor bodo potovali tudi naši dijaki. Kmalu spet na snidenje!

Vtisov, navdihujočih trenutkov in debat je bilo v teh preteklih dneh toliko, da jih je nemogoče strniti v nekaj stavkov, zato naj več povedo še fotografije:

 

Valerija Lah Peternel, šolska koordinatorka projekta SCSC

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content