Državno tekmovanje Ekokviz

V sredo, 13. 2. 2019, je na naši šoli potekalo državno tekmovanje, ki ga vsako leto organizira EKOŠOLA, z naslovom EKOKVIZ na temo Energija okoli nas in podnebne spremembe. Letos se ga je udeležilo 271 dijakov in okoli 70 spremljevalcev iz 58 srednjih šol.

Po registraciji smo udeležence pozdravili s kratkim kulturnim programom, kjer sta jih nagovorila ravnatelj ŠKG, g. Simon Feštanj, ki jim je predstavil dele Zavoda sv. Stanislava in dejavnosti, ki jih v posameznih enotah opravljamo, v imenu organizatorja pa nacionalni koordinator programa Ekošol mag. Gregor Cerar. Tekmovalce je presenetil z obvestilom, da bodo trije tekmovalci z največjim doseženim številom točk iz posameznih kategorij prejeli darilo, ki ga je doniral glavni sponzor dogodka Eles, to je električno kolo. S tem jih je spodbudil, da so med tekmovanjem dali res vse od sebe. Med drugim je tudi dejal, da je v tem trenutku na tem mestu skoncentriranega največ znanja, ki ga Slovenija premore na temo podnebnih sprememb. Tudi kot organizatorji, domačini, smo bili zelo ponosni na to. Kulturni program sta simpatično povezovala Lucija Mihalinec iz 3. č in Irenej Tivadar iz 3. a. Svoje glasbeno ustvarjanje pa so nam srčno delili Jernej Jaklič iz 3. č na harmoniki, Eva Poglajen iz 3. č na citrah in Eli Škaler iz 1. b na ukulele. V samem uvodu nas je s svojim bojem med soncem in luno sprostil razredni zbor iz 2. č.

Znanja je bilo veliko in tekmovalci so hitro opravili z vprašanji. Medtem ko so se krepčali v jedilnici, so mentorji popravili naloge. Še preden je sonce zašlo, smo se vsi skupaj odpravili vsak na svoj dom, zadovoljni, da je vse potekalo gladko in da smo vsak na svoj način naredili nekaj za naš skupni, edini dom Zemljo in morda kdo tudi s tiho željo, da postane ponosni lastnik električnega kolesa.

Brigita Brajkovič, organizatorka tekmovanja na ŠKG

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content