Duhovna obnova 1. č

V četrtek, 1. 10. 2020, smo se dijaki 1. č dobili v Adergasu. Prvi večer je bil namenjen predvsem spoznavanju, prišel je tudi razrednik, profesor Bartol, in 5 super animatorjev iz 4. č − Tina, Taja, Eva, Teo in Anže.

Petkovo jutro smo začeli z jutranjo telovadbo in igro, ki smo se jo igrali čez celo duhovno obnovo − morilca. V tem smo bili tako uspešni, da je večina izgubila že takoj po zajtrku. Nato smo se razdelili v skupine, kjer smo se pogovarjali o prijateljstvu in samopodobi. Čez celo obnovo smo imeli tudi »zmenke«, da smo se bolje spoznali. Odpravili smo se tudi na krajši sprehod in na mokri drseči travi igrali različne igre. Po kosilu smo odšli igrat odbojko in nogomet, vendar smo končali premočeni, saj nas je med igro ujela nevihta. V petek smo imeli tudi spoved in sveto mašo, na kateri pa so na žalost manjkali animatorji, saj so morali v karanteno. Med večerjo smo se (v primerni razdalji) poslovili od njih. Slovo je bilo grenko, saj smo se z animatorji super ujeli. Zabavni večer smo tako ob pomoči profesorja Bregarja organizirali sami in se zelo zabavali. Zvezda večera je bil naš predsednik Oliver Svit, ki je za nas pripravil stand-up nastop. V soboto smo izvedli še zadnje delavnice, veliko peli in pospravljali. Duhovno obnovo smo zaključili s sveto mašo in kosilom ter se odpravili domov.

Kljub vsem ukrepom je bila duhovna obnova super in predvsem nepozabna, za kar se v imenu 1. č zahvaljujem profesorju Bregarju in animatorjem.

Anton Toni Lenarčič, 1. č

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content