Duhovna obnova 2. letnika

V novembru in decembru se odvijajo duhovne obnove drugega letnika, ki jih dijaki preživljajo v družbi sošolcev, animatorjev in kaplana Gregorja Bregarja v Libojah.

Četrtek: Odprava se je zbrala ob 16.45 pred šolo. Na avtobusu je bilo veliko petja, vznemirjenja in pričakovanj. Ko smo prispeli, smo najprej vse svoje stvari znosili v hišo. V sobah smo preoblekli postelje, nato smo imeli večerjo. Po večerji smo imeli nekaj časa za odmor, potem pa smo se vsi zbrali v veliki učilnici spodaj, kjer smo bili razvrščeni v 5 skupin (rdeči, rumeni, zeleni, modri in roza). Vsaka skupina je šla v svoj prostor, kjer smo naredili plakate, sestavljene iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Vsaka skupina jih je predstavila naslednje jutro. Imeli smo tudi 10-minutne zmenke, a ne vseh, ker ni bilo časa. Preden smo šli spat, smo Oliverju še zapeli za njegov šestnajsti rojstni dan. Spat smo šli ob približno 2.00 v petek zjutraj.

Petek: Vstali smo ob 7.15 s pomočjo naših animatorjev in glasne glasbe. Malo smo se šli ven razgibat, nato smo imeli zajtrk z veliko izbiro (kruh, maslo, med, topljeni sir, mleko, čaj, kosmiči …). Po odmoru smo se spet zbrali v veliki učilnici, kjer so skupine predstavile svoje plakate. Nato smo šli na kratek pohod, med katerim smo imeli še preostale zmenke. Ko smo prišli nazaj, smo imeli kosilo, potem pa smo imeli 3-urni odmor. Po odmoru smo imeli spoved in mašo (kaplan Bregar nam je umival noge, kot Jezus apostolom), zatem pa smo imeli večerjo. Ob koncu večerje nas je prišel obiskat naš razrednik profesor Bartol, s katerim smo po še enem odmoru imeli razpravo o razrednih konfliktih. Vsak dijak je dobil listek, na katerega je napisal dobre in slabe lastnosti našega razreda. Po odhodu profesorja smo imeli zabavni večer. Plesali smo veliko ter se igrali različne igre (morilca v temi). Po končanem programu (ob 00.05), smo bili dijaki pokonci še vsaj uro in pol.

Sobota: Tokrat je bilo bujenje že malo pred 7.15. Ven smo se šli razgibat, potem pa smo imeli zajtrk. Nato smo imeli kratek odmor, med katerim smo morali pospraviti vse svoje stvari v sobah. Kmalu zatem smo imeli mašo. Po maši smo imeli pospravljanje in poslovilno kosilo, preden pa smo se odpravili domov, smo se še slikali in odplesali kavbojski ples. Domov smo se odpravili ob približno 13.00.

 

Gregor Klopčič, 2. č

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content