Duhovne obnove četrtega letnika

Sredi januarja so se zaključile duhovne obnove 4. letnika, ki jih je za maturante pripravil in v Novi Štifti vodil profesor Tone Česen.

Maturanti so svoje vtise o o tokratnem vikendu in duhovnih obnovah na splošno povzeli v spodnjih vrsticah:

Duhovne obnove so odlična priložnost za druženje in povezovanje razreda. V vsakem letniku ima vikend svoko tematiko, npr. spoznavanje sošolcev v 1. letniku in karierna pot v 3. letniku. Veliko je prostega časa in dobre hrane. Z zaključkom še zadnje duhovne obnove mi ostajajo čudoviti spomini in tesna prijateljstva. (Brina Gubanc, 4. č)

 

Med mojimi najlepšimi spomini na Škofijsko so prav razredne duhovne obnove. Na njih imamo priložnost, da se z razredom povežemo in podružimo tudi izven šolskega okolja. Nikoli ne manjka smeha, zabave, prijetnih in sproščenih pogovorov ter druženja. (Iza Medja, 4. č)

 

Z duhovnimi obnovami prihajamo bližje. Bližje Bogu, bližje skupnosti in bližje sebi. Na teh vikendih razred resnično zaživi kot skupnost. Vzdušje, ki ga oblikujeta medsebojna povezansot in odnosi, se v prepletu z Božjo milostjo združi v izkušnjo, ki je ena lepših na ŠKG. (Filip Jeseničnik, 4. č)

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content