Ekskurzija v Rim (1. dan)

V sredo, 6. aprila 2022, smo se dijaki 4. letnika navsezgodaj zjutraj, še napol v spanju, s štirimi avtobusi odpravili na pot proti Rimu.

Profesorica Gomboc, ki je bila tudi naša vodička, nam je prijazno pustila spati do 9. ure, potem pa smo imeli z njo učno uro italijanščine in pričeli s programom.

Naša prva postojanka je bila v Assisiju. Ko smo na svoji levi strani zagledali starodavno srednjeveško mesto, smo bili osupli od njegove veličastnosti. Najprej smo se ustavili pred cerkvijo sv. Klare. Vredno je omeniti, da smo bili tam deležni tudi zastonj pice, ki so jo naročile neke italijanske gospe in je niso mogle pojesti. Po ogledu te cerkve smo se odpravili še do cerkvice sv. Damijana, kjer je živela tudi sv. Klara. Po čudovitih mestnih uličicah smo se v deževnem vremenu odpravili še do bazilike sv. Frančiška. Za konec smo se z avtobusom odpeljali še do cerkve sv. Marije Angelske. Tam smo si ogledali Porcijunkulo, majhno cerkvico, ki jo je zgradil sv. Frančišek, in se sprehodili mimo vrta, kjer so vrtnice brez trnjev.

V Rim smo dospeli v večernih urah in se nastanili v hotelu Polentone, kjer nas je čakala obilna italijanska večerja. Seveda ni manjkalo testenin.

Anja Papa in Lea Kumar (4. a)

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content