Erasmus dnevi 2023

V tednu med 9. in 14. oktobrom 2023, ko na naši šoli gostimo skupino francoskih dijakov s partnerske šole iz Montpelliera, potekajo tudi sedmi Erasmus dnevi.
Cilj aktivnosti, ki se odvijajo v tem tednu, je zagotoviti informacije o priložnostih, ki jih ponuja Evropa na področju izobraževanja, usposabljanja in solidarnosti.

Dijakom in učiteljem je posebej znan program Erasmus +, v okviru katerega smo zadnjih nekaj let sodelovali v številnih zanimivih projektih in odkrivali nove kulture, izboljševali jezikovne in medkulturne spretnosti ter živeli evropske vrednote strpnosti, spoštovanja in raznolikosti.

Da bi tudi naši dijaki izvedeli več o možnostih, ki jih prinaša ta program, smo se evropskim Erasmus dnevom danes aktivno pridružili z organizacijo predstavitve preteklih projektov, dijaki pa so imeli možnost pogovora z našimi gosti iz Francije ter sodelovanja v mini kvizu. Preizkusili so se v poznavanju Erasmusa z različnih vidikov (kdaj in zakaj je nastal, kaj prinaša posebej mladim in kakšni so poudarki v obdobju 2021–27).

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content