Erasmus+, Futur€nvironment – prvo projektno srečanje za učitelje v živo

Prvo projektno srečanje za učitelje v okviru Erasmus+ projekta Futur€nvironment je potekalo v Belgiji. Srečanje je potekalo v živo.

Partnerska šola Sint-Jozefscollege iz Torhouta je pripravila bogat program, kjer so se med intenzivnimi delovnimi sestanki izmenjevale raznovrstne aktivnosti na temo ohranjanja okolja in trajnostnega razvoja. Tako smo si ogledali zelene površine v Genthu, od zelene katedrale na mestu starodavne cerkve iz 12. stoletja pa vse do bio in eko vrtov skoraj v središču mesta. Spoznali smo projekta Car-sharing in Triobike taxi. Zadnji je še posebej zanimiv, saj lahko najameš kolesarsko rikšo za prevoz po mestu. Taksisti so prostovoljci, med njimi tudi begunci ali pa mlajši upokojenci, saj je primarno poslanstvo projekta povezovanje in vključevanje različnih skupnosti. V Bruggu smo obiskali in si ogledali stanovanjsko skupnost, ki si je zgradila pasivne hiše z zelenimi strehami, sončnimi paneli in toplotnimi črpalkami. Seveda smo v duhu našega projekta oglede opravili na kolesih, peš ali z javnimi prevoznimi sredstvi.

Srečanja smo se udeležile vse partnerske šole: Institut Saint Dominique iz Mortefontaina v Franciji, SUGS Georgi Dimitrov iz Skopja v Severni Makedoniji, Wellington School iz Ayra na Škotskem in šola koordinatorica Mallinckrodt-Gymnasium iz Dortmunda v Nemčiji. Zavod sv. Stanislava sva zastopala prof. Martin Čokl in šolska koordinatorka projekta prof. Alenka Battelino.

Srečanje v živo je poživilo skupinskega duha projektov Erasmus+. Zelo smo uživali v bližini drug drugega, se spodbujali, si izmenjevali ideje in primere dobrih praks in ugotovili, da smo veliko bolj učinkoviti kot pri enodimenzionalnih virtualnih srečanjih.

V šolskem letu 2022–2023 želimo izpeljati pet projektnih srečanj za dijake in učitelje in verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo.

Alenka Battelino, šolska koordinatorka projekta

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content