Eurostronomia – 1. dan izmenjave

Končno je prišel dan, ki smo ga najbrž vsi, gostje in gostitelji, že nestrpno pričakovali. Danes je namreč prvi dan izmenjave v okviru Erasmus+ projekta, ki bo trajala vse do naslednjega ponedeljka.

Današnji je bil posvečen prihodu gostov. Prvi so v Slovenijo ob zgodnjih jutranjih urah prispeli Makedonci, ki so okoli pol devete ure že prišli v Zavod sv. Stanislava. Tam so jih sprejeli njihovi gostitelji, s katerimi so tudi preživeli dopoldne pri pouku. S tem so dobili tudi prvi vpogled v škofijski vsakdan.
V popoldanskih urah so z letom iz Pariza na letališče Jožeta Pučnika prispeli francoski gostje, od tam pa so se odpravili proti Zavodu sv. Stanislava, kamor so prispeli okoli četrte ure. Kakor makedonske sovrstnike so jih tam sprejeli njihovi gostitelji.
V zgodnjih večernih urah so v zavod prispeli še nemški in portugalski gostje, v poznejših večernih urah pa so se jim pridružili še gostje iz Bolgarije in Romunije, Škoti pa so ob devetih prispeli v hotel v centru Ljubljane, kjer so jih pričakali njihovi gostitelji.
Danes si bodo naši gostje odpočili od poti, jutri pa jih že čakajo nove dogodivščine, ko bodo spoznavali zanimive kotičke Ljubljane.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content