Fotografska razstava dijakinje Eve Jocif

»Človeška narava me fascinira. Ljudje se mi ne zdijo zanimivi, ko imajo na obrazu popoln nasmešek. Fascinirajo me, ko so zmedeni, jezni … Ko si zaradi živčnosti grizejo ustnice. Ko niso mirni. Ko želijo nekaj povedati, pa ne morejo. Ko se jim pogled ustavi na nekom, ki si ga želijo ali ga imajo radi. Takrat so zame ljudje najlepši. V svoji ranljivosti. In čeprav se verjetno sliši kot ena preveč izrabljenih fraz, je res.
Ranljivost je v današnji družbi videna kot velika šibkost. Človeka želim predstaviti v njegovi surovosti, iskrenosti in s tem tudi ranljivosti. Ko se rodimo, smo popolno ranljivi. In ko umremo, si drznemo ljubiti, zbolimo, trpimo bolečino v kakršnikoli obliki, se vrnemo k bistvu, ki nas naredi takšne, kot smo. Beseda ranljivost je sorodna besedama odprtost in izpostavljenost. Ko je človek resnično ranljiv, dobimo vpogled v srce, dušo, bitje osebe. Ranljivost ni slabost, pravzaprav je lahko naša največja moč.” (Eva Jocif)
V Meršolovem atriju bo med 16. in 25. majem 2017 na ogled fotografska razstava dijakinje Eve Jocif (2. a) z naslovom Stop! Človek. Vabljeni na predstavitev razstave, ki bo v sredo, 17. maja, ob 10.15 (na začetku glavnega odmora). Razstava je nastala v okviru projektne naloge v 2. letniku.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content