Fotografska razstava Špele Šivic, dijakinje 4. č

Kdaj si si nazadnje vzel čas za pravljico? Kdaj si se nazadnje ustavila in vdihnila ves trenutek, ki z neizmerno hitrostjo beži mimo tebe?

»In ne zameri mi če ti rečem ti

Ti pravim vsem ki jih imam rad«

(J. Prévert, Barbara)

Utrinki sanj od polnočnega sonca do polarne noči, kratek odmik od vsakdanjih skrbi.

Dobra družba, glasba in poezija, v spremljavi vonja po cimetu.

Lepo vabljeni na odprtje fotografske razstave Pravljice Špele Šivic, dijakinje 4. č Škofijske klasične gimnazije, ki bo v četrtek, 19. januarja 2017, ob 18. uri v Meršolovem atriju Zavoda sv. Stanislava.

Špela je svoj odnos do fotografije ubesedila takole:

“Plavam na krilih domšlije, zaljubljam se v lepote sveta, sestavljam pravljice.

Fotografiranje je zame čarovnija. Ujeti neponovljive trenutke, ki bežijo mimo nas … Ni le neoseben pritisk na sprožilec fotoaparata. Vsako fotografijo sestavlja nešteto zgodb, sanj, spominov.

S fotografijo se ukvarjam že dolgo, tako digitalno kot analogno. Leta 2015 sem v Cankarjevem domu na festivalu Transgeneracije predstavila cikel črno-belih analognih fotografij Kdo si, človek?. V letu 2016 sem sodelovala pri različnih projektih, v šoli in izven nje: pri dijaškem časopisu Kažipot, pri prvi modni reviji na Škofijski klasični gimnaziji ter ob 50-letnici oddaje Prvega programa Radia Slovenija, Slovenska zemlja v pesmi in besedi, najprej s fotografiranjem na terenu in urejanjem fotografij za spletno stran, nazadnje pa pri končnem izdelku v obliki zgoščenke in priložene knjižice.

Na svoji prvi samostojni razstavi Pravljice predstavljam fotografije, nastale med junijem 2016 in januarjem 2017 na mojih popotovanjih, vse od daljnega Nordkappa do bližnjih obal hrvaške Istre. Zgodbe večernih zarij in deževnih juter, samotnih cest sredi tundre in mestnih kavarn, prepolnih življenja … Postanite del njih.”

Processed with VSCO with e1 preset

Processed with VSCO with e1 preset

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content