Francoska izmenjava 2018

V petek, 6. aprila, so z namenom, da spoznajo našo lepo Slovenijo, našo kulturo in ljudi, pred Zavod sv. Stanislava prispeli Francozi iz majhnega mesteca po imenu Saumur. Slovenski gostitelji smo jih peljali domov in skupaj smo preživeli prvi večer.

V soboto smo imeli na programu organizirana ogleda Ljubljane in Bleda, pri katerih smo sodelovali slovenski dijaki in s tem vadili naše znanje francoščine. V centru prestolnice smo si najprej ogledali znamenitosti, kot so Prešernov trg, stolnica, Mestni trg in podobne, nato pa smo imeli prosti čas, da smo kotičke Ljubljane raziskali sami in kaj prigriznili. Zatem smo se z avtobusom odpeljali na Bled, kjer smo z gradu videli neverjeten razgled in spoznali zgodovino gradu, nato pa smo se sprehodili ob jezeru. Tako Bled kot Ljubljano so Francozi po mojem mnenju videli v najlepši luči, saj je bilo vreme izredno lepo, sončno in je bilo zato na ulicah veliko ljudi, posledično pa je bilo tudi vzdušje prijetno in mislim, da smo vsi zelo uživali.

Nedeljo smo gostitelji skupaj s svojimi Francozi preživeli, kakor smo želeli; nekateri so obiskali obalo, drugi Postojnsko jamo in druge znamenitosti Slovenije.

Mislim, da je bil celoten vikend prijeten za vse, saj so se spletla nova prijateljstva in poznanstva, vsi smo uživali ob ogledu naših znamenitosti, poleg tega smo Slovenci veliko vadili francoščino in kretnje.

Kristina Zajec, 2. b

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content