Humanistika, to si ti! Evropska noč raziskovalcev 2020

Oddelek za slavistiko in Oddelek za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani sta za letošnjo Evropsko noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! povabila k sodelovanju našo gimnazijo.

Aktiv slovenistov naše gimnazije bo sodeloval skupaj z raziskovalci iz Ljubljane in Bratislave na Slovensko-slovaški noči, ki bo potekala v petek, 27. 11. 2020, in sicer na dveh okroglih mizah s področja kulturne zgodovine in jezikoslovja ter na delavnici Kaj imata skupnega avantgarda in frazeologija? – delavnica je pripravljena posebej za dijake, na njej se bodo pobližje spoznali z osnovami slovaščine.

Več o programu si lahko preberete v priloženi predstavitvi.

Plakat Evropska noč raziskovalcev 2020

Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! letos poteka v nekoliko spremenjeni obliki. Ker želijo številne univerzitetne in raziskovalne ustanove s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, so pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije covid-19 pa so letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Več o različnih dogodkih si lahko pogledate na spletni strani, kjer se že zbirajo različne dejavnosti in projekti, povabljeni ste, da si izberete kakšno aktivnost, npr. poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content