Imaginarium 2021

Ko se v sivih marčevskih dneh učiš in pripravljaš na naslednja dva meseca, ki sta polna ocen, res potrebuješ nekaj, kar te razveseli. Kot nalašč je marec čas za Imaginarium, teden, v katerem se prepustimo domišljijskemu svetu škratov, čarovnikov, hobitov, popeljemo se v svet otroških pravljic in ob tem vsaj malo pozabimo na vse obveznosti. Gospodar prstanov je bil tema Imaginariuma 2019, letos pa nas navdihuje svet Disneya, ko ob spominih na otroštvo pojemo in plešemo na naše najljubše pesmi iz animiranih filmov.

S prvim tednom, ko smo po petih mesecih nazaj v šolo prišli starejši dijaki, se je pričel tudi tematski teden, ki ga organizira DS. Že v ponedeljek so nas na vratih razredov pričakale slike iz filma, ki smo si ga izbrali kot razred. Naša naloga je bila, da svojo matično učilnico okrasimo v duhu samega filma. Okraševanje se je začelo že v ponedeljek, a kot se razume, prvi dan še nismo dodobra poprijeli za delo in smo se še dogovarjali, kako bomo nadaljevali čez teden. V torek so nas na modrih vratih ob vstopu v šolo pričakali umetniški napisi Imaginarium, poleg njih so bili liki iz nekaterih zgodb tudi v naravni velikosti, nekaj izmed njih pa jih je bilo razobešenih po šoli. Zadnji največji plakat nas je pričakal na stopnicah v sredo. Skozi celoten teden smo okraševali razred, saj je DS v okviru tematskega tedna razpisala tudi tekmovanje za najbolje okrašen razred. V našem razredu smo v začetku tedna začeli z okraševanjem in nadaljevali čez teden, vendar nam ni uspelo dovolj okrasiti, da bi se prijavili na tekmovanje. Kljub temu smo za to porabili nekaj odmorov, ki pa so nam kar popestrili dneve. Nekateri razredi so se zelo potrudili in svoj razred lepo okrasili in res bi rad videl okrasitve vseh razredov.

Še bolj me zanima, kako se bodo izkazali prvi in drugi letniki, ki bodo svoj razred okrasili v tem tednu. Ker še nimajo izkušenj z Imaginariumom, upam, da se bodo sprostili, malo pozabavali in pustili svoji umetniški žilici, da kot razred okrasijo svojo učilnico.

Oglejte si še slike plakatov, ki so razobešeni po šoli.

Julijan Kavčič, 3. a

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content