Informativni dnevi 2024

Veseli smo, da so nas danes lahko ponovno obiskali učenci osnovnih šol in njihovi starši.

Jutro se je začelo s pripravami na informativni dan, ki se je začel s prihodom dijakov okoli 9. ure. Bodoče dijake sta s toplimi besedami sprejela ravnatelj gimnazije in dijaškega doma, g. Režek, ter direktor zavoda, g. Česen. Pred tem so si lahko sami ogledali stojnice in se pozanimali o dejavnostih na gimnaziji. Na stojnicah smo nekatere dijake vprašali, kaj jim je všeč na gimnaziji. Odgovori so bili različni: ljudje, vzdušje, zbori, različna medletniška tekmovanja in festivali, številna okna, cerkev … Po uvodnem programu so se gostje po skupnah odpravili na ogled šole, kjer so jim bile predstavljene različne stvari. Obiskovalce smo vprašali, česa jih je najbolj strah in česa se najbolj veselijo. Veselijo se različnih predmetov, spoznavanja novih ljudi, petja v zborih; strah jih je matematike, slabih prometnih povezav in profesorjev.

Ajda Navršnik, Nika Golob, Nina Trunk

Tudi na petkovo popoldne zavod ni sameval. Prišlo je veliko obiskovalcev, ki so želeli podrobneje spoznati dogajanje na gimnaziji. Po skupnem uvodu so se razdelili v skupine in med ogledovanjem šole izvedeli več o dodatnih dejavnostih na šoli. Ogled so zaključili v jedilnici, kjer jih je čakala manjša pogostitev. Sodeč po njihovih nasmejanih obrazih verjamemo, da se bomo naslednje leto srečevali na hodnikih.

Klara Koselj, Tjaša Petkovšek, Manca Schweiger

Starši so povedali, da poleg izjemnega akademskega znanja in same izobrazbe pri Škofijski klasični gimnaziji občudujejo to, da si prizadevajo za samo vzgojo dijakov v dobre in plemenite ljudi. Všeč pa jim je tudi to, da gimnazija podpira katoliške vrednote, ki po njihovem mnenju dodajo določeno vrednost.

Pika Alič, Klara Maria De Zarate Tomšič, Ema Leskovec

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content