Iz Šentvida v Madrid

Dijakinja 4. c Demetra Jamšek se je konec januarja odpravila v prestolnico Španije, na Erasmus+ izmenjavo v Colegio FEC – Sta Joaquina de Vedruna v Madridu. Bivala je pri družini dijakinje Monice.

Že ob prihodu na letališče me je Monica z družino lepo sprejela. Še isti dan me je peljala na kratek ogled središča mesta Madrid, kjer je plošča, od katere se začnejo prištevati metri po celi državi. Naslednji dan v šoli so me nasmejani sošolci navkljub takratnem testu navdušeno sprejeli. Med tednom sem se veliko sprehajala po parkih, enkrat med tednom pa me je na ogled ulice Goye peljala tudi Rebeka, punca Monicinega očeta. Ob koncu tedna pa sta me Monicin oče in njegova punca peljala v kraljevo palačo ali Palacio Real de Madrid.

Drugi teden v Madridu

V naslednjem tednu sem skupaj z Monico živela pri njeni mami. Ta teden sem vsak dan zvečer preživela v fitnesu. Imela pa sem tudi veliko časa dnevno, zato sem se z metrojem večkrat odpeljala v center in malo nakupovala. Ob koncu tedna pa sem z Monicino družino in njenimi znanci skupaj odšla v malo bolj prestižno kitajsko restavracijo. Prekmalu pa je prišla nedelja in s tem tudi moj odhod, pri katerem me je pospremila Monica.

 

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content