Izmenjava z Gimnazijo Ormož

Poleg izmenjav s šolami drugih držav in kontinentov v okviru šole sodelujemo tudi s slovenskimi gimnazijami. Ena takšnih je Gimnazija Ormož, s katero smo izmenjavo izvedli v dveh delih. Meseca oktobra je devet dijakov 2. č razreda za tri dni odpotovalo v Prlekijo, januarja 2020 pa so Ormožani prišli v Šentvid.

V torek so z vlakom prispeli v Ljubljano. Dan se je nadaljeval z nastanitvijo v dijaškem domu in ogledom našega zavoda. Predstavili smo jim celotno zgradbo od vrtca, osnovne in glasbene šole ter gimnazije do dijaškega doma. V tistih dneh so potekali antični dnevi za prve letnike. Pridružili smo se jim na različnih delavnicah in tako spoznali še kaj novega o antiki. Ogledali so si tudi potek pouka pri uri zgodovine. Po kosilu smo se z mestnim avtobusom odpeljali do Tivolija ter si v Muzeju novejše zgodovine ogledali razstavo z naslovom Slovenci v XX. stoletju, zvečer pa predstavo Sin v Mini teatru. Naslednji dan smo odšli v semeniško knjižnico v centru Ljubljane, po vrnitvi v dijaški dom pa smo imeli skupno druženje. Približeval se je zadnji dan njihovega obiska. V četrtek dopoldne smo še zadnjič odšli v center, v Cankarjev dom, na voden ogled razstave Ideja, o znanosti in tehnologiji antične Grčije.

Izmenjava je hitro minila in prišel je čas za slovo. Veseli smo, da smo se je lahko udeležili in poleg novih spoznanj še veliko novega doživeli.

Lonja Klavžar, 2. č

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content