Izmenjava z Gimnazijo Ormož

Dijakinji 2. c razreda, Marta Filipič in Doroteja Kink, sva se udeležili izmenjave z Gimnazijo Ormož. 8. in 9. novembra so naju gostili ormoški dijaki.

V četrtek zjutraj smo se skupaj s profesorico Katjo Gorjup ob 9. uri usedle na vlak in po slabih treh urah vožnje prispele v Ormož, kjer so nas na železniški postaji pričakali štirje dijaki s profesorico. V naslednjih dveh dneh so nas popeljali po Ormožu in okolici. Ogledali smo si ormoške lagune, oljarno v Središču, pokrajinski muzej Ormož in ormoški grad. V petek, ko se je celoten Ormož že začel pripravljati na slavnostno martinovanje, pa smo se sprehodili tudi po sejmu. Vsega lepega pa je bilo konec v petek, ko smo se ob 5. uri popoldne z vlakom odpeljale nazaj proti domu, a dobre volje in polne vtisov.

Zelo nama je bila všeč njihova šola, ki je moderna, predvsem pa daje udoben in prijeten vtis. Že takoj ko sva vstopili v avlo, sva opazili lepo poslikane stene in posebno všeč so nama bili fotelji, ki so jih dijaki sami izdelali na “Dnevu sprememb”. V šoli sva se počutili domače. Opazili sva tudi, da je na šoli veliko manj učencev kakor na Škofijski klasični gimnaziji, vendar se prav zaradi tega prav vsi med seboj poznajo in imajo prijateljske odnose. Občudovali sva lepo naravo in okolico, še posebej pa sva to čutili v ormoški laguni. Zelo zanimivo nama je bilo njihovo narečje. Čeprav sva imeli na začetku težave in nisva takoj vsega razumeli, sva se po dveh dneh že kar navadili. Hitro sva se zbližali z najinimi gostitelji, takoj smo se dobro razumeli in preživeli lepa dva dneva, ki nama bosta prav zagotovo ostala še dolgo v spominu. Komaj čakava, da naju aprila še oni obiščejo v Ljubljani.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content