Japonci na obisku – 2. dan

Za nami je 2. dan naše izmenjave z Japonci, ki smo ga posvetili predvsem medsebojnemu spoznavaju obeh dežel.

Zjutraj smo se zbrali ob začetku 1. šolske ure. Našim gostom je bila prvi dve šolski uri predstavljena naša šola. Tisti, ki pri pripravi ogleda nismo sodelovali, smo se udeležili našega običajnega pouka. Po ogledu je v učilnici 1 potekal program za Japonce, nanašajoč se na našo deželo Slovenijo. Med glavnim odmorom so nas naši japonski gostje učili spretnosti origamija. Zbrali smo se pred zbornico in lahko se nam je pridružil tudi kateri koli dijak ŠKG, ki ga origami zanima.

4. šolsko uro smo imeli malico, potem pa je sledila predstavitev Japonske in njene kulture s strani Japoncev nam. Japonsko so nam predstavljali prek spletne igrice Kahoot. Pridružil se nam je še 3. č in skupaj smo se pozabavali ob reševanju kviza. Nato smo bili na vrsti mi. Našo predstavitev Slovenije smo prav tako izvedli s pomočjo igrice Kahoot. Sledila je učna ura slovenščine. Slovenski udeleženci izmenjave smo pomagali Japoncem ob učenju osnov novega jezika.

Ob dveh smo imeli kosilo, nato pa smo se z mestnim potniškim prevozom odpravili proti centru Ljubljane. Popoldne smo imeli voden ogled našega glavnega mesta. Razdeljeni v dve skupini smo jim predstavili najpomembnejše znamenitosti Ljubljane (Prešernov trg, Zmajski most, Tromostovje, ljubljanska opera itd.). Po opravljenem ogledu smo bili prosti. Naši japonski gostje so si želeli nakupovanja spominkov, zato smo se odpravili še malo po trgovinah, nekateri pa zatem še na kakšen prigrizek.

Naši profesorji pa so dan zaključili ob tradicionalni slovenski večerji in plesu narodnih noš.

Katarina Prevc, 2. b

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content