Jesenski športni dan

V četrtek, 20. 9., smo na Škofijski klasični gimnaziji izvedli jesenski športni dan, kot vedno hribovsko obarvan. Izbira pohodov je bila pestra in dijaki so se s poti vračali utrujeni, vendar zadovoljni. In bogatejši za čudovit, sončen dan v naših prelestnih gorah. Najpogumnejši in najbolj vzdržljivi so se povzpeli na Veliki Vrh v grebenu Košute nad Tržičem.

Meglenega tretjega četrtka v septembru smo se odpeljali na športni dan v dolino Voje. Že samo ime pove, da ta pohod ne zahteva prevelike fizične pripravljenosti, zato se nisem čudila nad ugotovitvijo, da smo skupino predstavljali večinoma C-jevci.

Izkrcali smo se v Stari Fužini, kjer smo srečali tudi dijake drugih šol. Na poti so nas nekaj časa še spremljali oblaki, potem pa je kmalu posijalo sonce in nas skupaj s prijetno hladnim potočkom vodilo po gozdni poti mimo zanimivih geografskih značilnosti. Videli smo mnogo globokih brezen, ki so nam burila domišljijo, malih in večjih slapov, skal čudnih oblik, nenazadnje pa smo naleteli tudi na slona. Le-ta je neprizadeto počival v vodi, se mirno nastavljal kameri in k sebi spustil vsakega, ki se mu je drznil približati. Hodeč mimo zapuščenih kmetij smo prišli do razcepa, kjer naj bi bila naša končna destinacija – slap, a ga kljub iskanju nismo našli. Razočarano smo se posedli na hlode in svojo žalost utapljali v hrani. Nekako potolaženi smo se obrnili in z lažjimi nahrbtniki hitreje stopili na pot.

Do avtobusa smo prišli v treh različno počasnih skupinah in se utrujeni posedli, tu pa nas je pričakalo presenečenje. Očitno je bila v ceno izleta všteta tudi dvourna savna na štirih kolesih in, kot se spodobi za športni dan, smo se domov vrnili vsi preznojeni.

Leila Kos, 4. c

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content